Android Marshmallow permite utilizatorilor sa controleze aplicatiile prin comenzi vocale

34

Google testeaza Android 6.0 Marshmallow de cateva luni bune, dar se pare ca gigantul a amanat lansarea pana astazi cand a organizat si un eveniment din seria Nexus. Cel mai nou sistem de operare Google pune accentul pe interactiunea cu ajutorul comenzilor vocale.

 

Comenzile vocale pentru Google Now functioneaza sensibil mai repede decat versiunile precedente, iar utilizatorii pot de asemenea sa controleze aplicatii cu ajutorul comenzilor vocale. Spre exemplu, daca utilizatorul va plasa comanda “Play NPR” in Android Marshmallow, sistemul de operare va lansa aplicatia NPR One care va cere utilizatorului sa solicite exact ce vrea sa asculte. Orice dezvoltator de aplicatii va putea sa adauge in aplicatia sa posibilitatea unei astfel de comenzi vocale.

 

Pe langa aceste schimbari, Android 6.0 Marshmallow redeseneaza sectiunea de notificari disponibila prin meniul drop-down din susul ecranului, iar ecranul de start va permite utilizatorilor sa navigheze mai repede. Noua optiune numita Doze va imbunatati autonomia bateriei intrucat va determina smartphone-ul sa intre intr-un mod de “somn profund” (n.r. – deep sleep) atunci cand nu este folosit. Google sustine chiar ca optiunea Doze imbunatateste cu 30% autonomia bateriei smartphone-ului Nexus 5.

 

Noul sistem de operare Android Marshmallow va incepe sa fie distribuit catre dispozitivele Nexus saptamana viitoare. Detinatorii de alte gadget-uri vor trebui sa astepte un anunt din partea companiilor producatoare pentru a afla ce dispozitive vor primi update pentru sistemul de operare.

 

Πηγή: Engadget