Android Lollipop este folosit de 1 din 5 utilizatori ai sistemului de operare Google

33

Date publicate recent arata ca sistemul de operare Android Lollipop este folosit de 1 din 5 utilizatori de dispozitve mobile cu sistem de operare Google. Asta inseamna ca Lollipop detine acum o cota de piata de 21%, o cifra cu mult mai mare fata de luna mai cand aceasta versiune de sistem de operare rula pe doar 9% dintre dispozitive.

 

Cea mai mare parte a dispozitivelor Android existente in acest moment pe piata ruleaza Android KitKat (39%), iar locul trei este ocupat de Android Jelly Bean (32%). Urmatorul sistem de operare Google va purta numele de Android Marshmallow. Deocamdata compania nu a dat niciun fel de detalii cu privire la o potentiala lansare, insa acest lucru se va intampla, cel mai probabil, curand. Unul dintre oficialii Google a dezvaluit ca aceasta versiune de soft se va concentra pe calitate.

 

Aceasta crestere a cotei de piata a Android Lollipop se poate datora si faptului ca noile dispozitive Nexus 9, Samsung Galaxy S6 si S6 Edge au venit gata echipate cu sistemul de operare. Mai este de mentionat ca datele Google s-au bazat pe dispozitivele care ruleaza cea mai noua versiune Google Play, adica doar cele cu sisteme de operare Android 2.2 si mai noi.

 

Πηγή: Engadget