Android la inceput de toamna: 480 de milioane de terminale, tabletele tot nu au succes

28

 

Conform cifrelor anuntate ieri seara, numarul de terminale Android activate zilnic a ajuns la 1,3 milioane, un salt impresionant de la cele 900.000 de activari zilnice anuntate de Andy Rubin in luna iunie a acestui an. Datorita acestui ritm crescut al ratei de adoptie, numarul total de terminale Android activate pana la inceputul acestei luni a ajuns la impresionanta cifra de 480.000.000, o dublare in mai putin de un zece luni.

Daca Android este principala platforma software pentru terminalele mobile, nu acelasi lucru se poate spune insa si despre tablete: din cele 1,3 milioane de activari zilnice, doar 70.000 sunt facute de pe o tableta. Lipsa cronica a succesului acestor produse s-ar putea schimba odata ce numarul de tablete puternice si accesibile precum Nexus 7 va creste, fie ca vor fi dezvoltate pe platforma NVIDIA Kai sau nu, dar, pana atunci, dominatia Apple nu este deloc amenintata.

Ce versiuni de Android ruleaza insa utilizatorii? Conform datelor publicate pe portalul dezvoltatorilor Android, cea mai recenta versiune, Jelly Bean, a atins o pondere de 1,2 procente din total, in timp ce Ice Cream Sandwich a ajuns la aproape 21 de procente. Versiunea 2.3 ramane insa, la aproape un an de la lansarea Ice Cream Sandwich, liderul cotei de piata cu 57,5 procente, in timp ce 18 procente din numarul total de utilizatori ruleaza Android 2.2 sau inferior.

 

Sursa : orange