Android Jelly Bean ruleaza pe mai mult de jumatate din dispozitivele Android

14

Google a dat publicitatii ultimele statistici cu privire la distributia sistemelor de operare pe piata de dispozitive Android. Aceste date au fost obtinute in urma adunarii de informatii timp de 7 zile, in intervalul 25 octombrie-1 noiembrie.

Ca precizare, Google mentioneaza ca in statistici nu au intrat sistemele de operare care au o penetrare mai mica de 0.1% si nici sistemele de operare mai vechi de versiunea Android 2.2. Cifrele arata ca sistemul de operare Android Jelly Bean (cu variantele sale 4.1.x, 4.2.x si 4.3) alimenteaza 52.1% dintre dispozitivele Android existente pe piata. Dintre acestea, 2.3 procente ruleaza sistemul de operare Android 4.3, in timp ce sistemul de operare 4.1.x este cel mai popular.

Este de observat ca versiunea Gingerbread ruleaza pe mai multe dispozitive Android decat versiunea Ice Cream Sandwich a sistemului de operare. Totusi, cu siguranta aceste cifre vor scadea, mai ales ca Google a inceput sa faca deja update-uri catre versiunea Jelly Bean pentru dispozitivele ceva mai vechi. Unele dintre acestea ar putea ajunge chiar direct la versiunea 4.3 a Android, sarind peste versiunile anterioare.

 

Πηγή: PocketNow