Android implineste astazi 5 ani!

34

Android, sistemul de operare dezvoltat de Google, implineste astazi 5 ani de existenta. Acum 5 ani, pe 5 noiembrie 2007, Open Handset Alliance a anuntat Android – un nou sistem de operare de tip open-source. In acea zi, Open Handset Alliance a anuntat tintele pe care ar dori sa le atinga cu Android, tinte pe care multi dintre noi le-au luat in ras.

“Aceasta alianta impartaseste un scop comun de a incuraja inovatia in domeniul telefoanelor mobile si a oferi utilizatorilor o experienta mult mai buna decat orice alta platforma existenta in acest moment pe piata”, spunea una dintre prevederile actului de lansare.

“Prin oferirea dezvoltatorilor a unui nou nivel de deschidere si facilitarea colaborarii producatorilor, Android va accelera ritmul la care sistemele mobile noi si performante sunt livrate clientilor”, se mai consemna la lansarea Android.

Primul smartphone care a utilizat acest sistem de operare a fost HTC Dream, lansat in octombrie 2008. La aproape un an dupa acest eveniment, Apple a anuntat lansarea primei generatii de iPhone. Totusi, marea batalie dintre viziunile diferite asupra telefoanelor mobile a inceput cu adevarat pe 5 noiembrie 2007.

Desi este lansat de doar 5 ani, Android a reusit sa se automentina. Saptamana trecuta, statisticile aratau ca sistemul de operare Android este prezent pe aproape doua treimi dintre smartphone-uri livrate peste ocean in trimestrul 3 al acestui an, cu 91,5% mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut.

Totusi, chiar daca Android implineste astazi 5 ani de existenta, se pare ca Google a decis sa nu marcheze in niciun fel acest eveniment.

 

 Sursa: The Inquirer