Android depaseste Apple si domina piata tabletelor in trimestrul trei al lui 2013

12

Nu mai este o noutate ca Android domina piata smartphone-urilor, dar, in trimestrul trei al acestui an compania a mai subtilizat un titlu detinut de Apple – cele mai mari profituri trimestriale obtinute din vazarea de tablete.

 

Unul dintre analistii din domeniu a calculat ca vanzarile de tablete Android au generat mai multe profituri decat vanzarile de tablete iPad. De altfel, vanzarile tabletelor iPad au inregistrat o crestere foarte mica fata de anul trecut si au scazut mult in popularitate, astfel ca Apple a pierdut o parte importanta din cota de piata de pe acest segment.

 

“Pentru prima data, dispozitivele Android au inregistrat o cota de piata mai mare si profituri mai mari decat dispozitivele iOS”, a declarat analistul care a realizat studiul. “Cota de piata a dispozitivelor Android a atins in trimestrul 3 al lui 2013 46.2%, depasind pentru prima data cota de piata a iPad care se situeaza la 45.6 procente”. Per ansamblu, cota de piata a Android a ajuns la 66.7 procente, fata de 58.5% cat totaliza anul trecut. Aceste cifre care vizeaza Android sunt in mare parte generate de dispozitivele Samsung si Lenovo. In contrast, cota de piata a iPad a scazut dramatic de la 40.2% anul trecut la 29.7% in acest an.

 

Totusi, chiar daca dominatia Android pare clara, este de asteptat ca livrarile iPad sa creasca vertiginos in perioada sarbatorilor, mai ales avand in vedere nou lansatele dispozitive iPad Air si iPad mini cu display Retina. Astfel, pe langa cresterile de vanzari la nivelul dispozitivelor Android, singurul element care va putea pune ascensiunea Apple in pericol va fi epuizarea rapida a stocurilor dispozitivelor puse la vanzare.

 

Πηγή: BGR