Android Auto este acum disponibil pentru automobilele cu dotari hardware potrivite

20

Android Auto ajunge efectiv pe automobile, dupa ce in vara anului trecut Google a anuntat sistemul la un eveniment Google I/O. Producatorii de automobile s-au pregatit pentru adoptarea noului sistem prin construirea de suport in cadrul vehiculelor si se pare ca acum au si ocazia sa testeze Android Auto.

 

Totusi, pentru a putea instala Android Auto ca sistem de operare pe autovehcule, masinile trebuie sa respecte o serie de specificatii tehnice. In primul rand, trebuie sa aiba integrate o serie de unitati dezvoltate de cei de la Pioneer, adica modele ca AVIC-8100NEX, AVIC-7100NEX si AVH-4100NEX. In plus, utilizatorul are nevoie de un dispozitiv care sa ruleze sistemul de operare Android Lollipop.

 

Avand in vedere specificatiile tehnice de mai sus este clar ca, in acest moment, nu prea multe autoturisme le indeplinesc. Totusi, Android Auto se va putea exitinde pe viitor, pe masura ce producatorii de masini vor veni cu aceste dotari ca dotari standard, iar Android Lollipop va fi facut disponibil pe si mai multe gadget-uri. Odata remediate aceste hibe, soferii se vor putea bucura de navigare cu control vocal, divertisment si sisteme de comunicare direct in masina.

 

Πηγή: PocketNow