Android 4.4 afecteaza calitatea materialelor video vizionate

24

Android 4.4 este ultima versiune a sistemului de operare Google. Aceasta versiune promitea sa imbunatateasca performanta de ansamblu a dispozitivelor si, dupa testarea gadget-urilor care au primit aceasta actualizare, aceasta promisiune pare a fi fost indeplinita.

 

Totusi, desi aceasta versiune a sistemului de operare mobil a adus imbunatatiri, exista un aspect care s-a deteriorat. In urma unor teste efectuate de OptoFidelity, s-a demonstrat faptul ca materialele video care ruleaza pe Android 4.4 au o calitate mai proasta decat cele care ruleaza pe Android 4.3 Jelly Bean. Studiul efectuat a analizat calitatea HD a materialelor video folosindu-se de prima generatie a tabletei Nexus 7 si de versiunea 2013 a aceleiasi tablete inainte si dupa update-ul la Android 4.4 KitKat. Astfel, materialele video 720p au fost analizate la o rata de rulare de 30 fps (n.r – frames per second) si 60 fps in paralel cu materiale video 1080p cu rate de rulare identice.

 

In mod surprinzator, rezultatele analizei au relevat ca materialele video au o calitate mai buna pe Nexus 7 care rula Android 4.3 Jelly Bean. OptoFidelity consemneaza ca update-ul catre Android 4.4 KitKat a fost nociv pentru calitatea video a materialelor rulate pe tablete.

 

Pentru cei care doresc mai multe detalii, OptoFidelity a oferit online studiul in varianta PDF. Acesta se poate gasi aici.

Πηγή: GSM Arena