ANCOM propune modificari in domeniul numerotatiei si al portabilitatii numerelor

15

ANCOM supune astazi consultarii publice un proiect de decizie pentru modificarea si completarea unor reglementari din domeniul resurselor de numerotatie, resurselor tehnice si al portabilitatii numerelor, prin care se realizeaza o serie de interventii asupra unor decizii emise anterior de Autoritate, cu scopul de a actualiza cadrul de reglementare pentru a raspunde evolutiilor din piata.

 

Pe fondul diversificarii modalitatilor prin care furnizorii dobandesc dreptul de utilizare a unor resurse de numerotatie din Planul National de Numerotatie, coroborat cu necesitatea de asigurare a portabilitatii numerelor, ANCOM propune mai multe solutii tehnice pentru un management eficient al transferului de resurse de numerotatie.

 

In conditiile cresterii semnificative a numarului de portari, mai ales in perioade corelate cu lansarea unor oferte atractive de catre furnizori, care au generat fenomene de congestionare la nivel de sistem, ANCOM propune un mecanism de crestere a capacitatii de procesare zilnica a cererilor de portare de catre fiecare furnizor donor, bazat pe monitorizarea zilnica de catre ANCOM a volumului de cereri aflate in asteptare.

 

In plus, pornind de la practica aplicarii deciziilor ANCOM in vigoare, proiectul de decizie propune reglementarea unor aspecte in scopul extinderii drepturilor solicitantilor de Licente de Utilizare a Resurselor de Numerotatie si a clarificarii modului de aplicare a unor norme. Totodata, ANCOM propune actualizarea formularelor utilizate pentru cererile de portare, respectiv de anulare a portarii.

 

Proiectul de decizie pentru modificarea si completarea unor reglementari din domeniul resurselor de numerotatie, resurselor tehnice si al portabilitatii numerelor poate fi accesat aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 11.05.2015, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Noua nr. 2, sector 3, Bucuresti), direct la registratura sau prin intermediul directiilor regionale ale Autoritatii. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.