Analist: Laptopurile-tableta reprezinta o amenintare pentru Apple

14

Noile tablete-laptopuri, precum Surface Pro de la Microsoft sau Samsung ATIV Smart PC Pro (foto), reprezinta o amenintare mare in viitor pentru iPad, crede un analist de la Citibank.

Apple a inovat putin in ultimul an in domeniul tabletelor, spune Glen Yeung. De altfel, Steve Wozniak, cofondator Apple, a declarat recent ca producatorul iPad a ramas oarecum in urma in ceea ce priveste inovatia. Wozniak a laudat abilitatea Apple de a-si face fani devotati, insa crede ca producatorul iPhone trebuie sa munceasca mai mult pentru a-i pastra. “Samsung este un competitor extraordinar. Asta pentru ca scoate produse extraordinare”, a spus Woz.

Lansarea unui iPad mini Retina si a unui iPhone 5 mai usor si mai subtire nu vor fi masuri suficiente pentru ca Apple sa-si mentina dominatia, crede analistul Citibank.

Daca in a doua jumatate a anului trecut nu am vazut prea multa inovatie in industria tebletelor, pe segmentul de PC-uri acest lucru s-a intamplat, arata Yeung. Preturile ultrabook-urilor scad si aceste computere sunt tot mai performante. Intel le cere acum tuturor producatorilor de ultrabook-uri cu procesor Haswell sa introduca ecrane tactile pe acestea si preturi care incep de la 600 de dolari.