Americanii se tem că interceptările de email vor creşte în era Trump şi trec pe servicii criptate

23

Alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al Statelor Unite ale Americii continuă să aibă efecte imediate. După ce site-ul Biroului de Emigrări canadian a căzut imediat după ce din rezultate era clar că Trump urma să devină preşedinte, americanii se arată acum și mai temători în ceea ce priveşte intimitatea în spaţiul virtual.

 

Se pare că americanii se tem că numărul interceptărilor serviciilor de email at putea creşte în era Donald Trump şi migrează către platformele care se laudă cu nivelul de securitate oferit. Protonmail, companie elveţiană care oferă servicii de email criptate a anunţat o dublare a numărului de utilizatori înregistraţi în portofoliul său, după alegerea lui Donald Trump la cârma Statelor Unite.

 

Indiferent cărui spectru politic aparţii este clar că Trump va avea controlul asupra NSA (National Security Agency – n.r.) şi credem că merită să acordăm mai multă atenţie acestui fapt“, a declarat Andy Yen, CEO-ul companiei Protonmail.

 

Serviciul de email criptat elveţian îşi scoate banii din donaţii ale unor fundaţii şi din crowdfunding, prin urmare Protonmail nu se bazează pe realizarea de venituri din activităţi precum colectarea de date şi mizează doar pe publicitate online.

 

Compania are circa 2 milioane de utilizatori în prezent, potrivit datelor oficiale şi se pare că va avea de câştigat în continuare, în condiţiile în care Google şi Facebook continuă să fie tot mai des în atenţia publicului cu subiecte legate de colectarea de date despre utilizatori.

 

Πηγή: theverge