American Airlines inlocuieste manualele de zbor cu iPad-uri

19

Autoritatea Federala pentru Aviatie din Statele Unite (FAA) a fost de acord ca operatorul American Airlines sa inlocuiasca manualele de zbort cu iPad-uri. Linia aeriana este primul operator comercial care va face aceasta schimbare, ajungand astfel sa economiseasca intr-un an combustibil in valoare de 1,2 milioane de dolari.

 

iPad-ul este singura tableta a carei utilizare in aviatie a fost aprobata de FAA. John Hale, vicepresedintele American Airlines, a declarat: „Pentru ca am primit acordul FAA, vom putea profita la maxim de avantajele programului Electronic Flight Bag („pachetul de zbor electronic”), imbunatatind conditiile de lucru pentru pilotii nostri si reducand consumul de hartie si de combustibil”.

 

Programul  a inceput in 2011, cand FAA a aprobat utilizarea sub forma de test a tabletelor pentru un numar limitat de zboruri. In urmatoarea perioada intreaga flota 777 va incepe sa foloseasca iPad-uri, iar compania spera ca pana la sfarsitul anului la putea implementa sistemul si pentru celelalte tipuri de avioane.

 

Sursa: Electronista