AMD raporteaza un profit de 1.27 miliarde de dolari

22

 

AMD anunta pe 18 octombrie un profit de 1.27 miliarde pe trimestrul trei al anului curent. Pretul unei actiuni a scazut cu 0,21 de dolari rezultand pierderi nete de 157 milioane de dolari, iar pierderile de operare se ridica la 131 milioane de dolari.

Desi 1.27 miliarde de dolari nu este o suma modesta, daca ne raportam la aceeasi perioada a anului trecut, profitul companiei a inregistrat o scadere de 25%.

“Industria PC trece printr-o perioada de schimbari semnificative ce influenteaza atat ecosistemului cat si compania AMD” declara Rory Read, presedintele si CEO-ul AMD. Compania isi propune ca in continuare sa adopte restructurari pentru a reduce costurile de productie. Acesta solutie ii va permite sa dezvolte si sa produca in continuare integrate pentru PC-uri.

Deocamdata fanii desktop-urilor nu au de ce sa isi faca griji, avand in vedere ca Intel stagneaza la 13,5 miliarde fata de trimestrul trecut, iar pierderile AMD sunt inca minore. Trebuie sa ne intrebam insa cat timp va mai trece pana cand placile video vor deveni o amintire tinand cont de pierderile diviziei de grafica de la AMD (15% fata de aceasi perioada a anului trecut) si intarzierea rapoartelor Nvidia. Nu tragem un semnal de alarma ci doar atragem atentia asupra schimbarilor majore din domeniul tehnologiei, survenite intr-o perioada relativ scurta de timp.

 

Sursa: AMD.com