AMD coafeaza jocurile cu TressFX

  17

  Probabil nu se gandeste nimeni cam cat ar costa un procesor Intel sau o placa video NVIDIA daca nu ar fi existat AMD. Produsele canadienilor desi se cam chinuie sa tina pasul cu nascocirile gigantilor amintiti, reusesc sa ofere solutii competitive care sa tina in frau preturile ce ar fi atins cote nebanuite in conditiile unui monopol.

  Noul titlu al seriei de aventuri ce o au ca eroina pe Lara Croft, intitulat simplu Tomb Raider, este produs de Crystal Dynamics si inglobeaza tehnologia TressFX a celor de la AMD. TressFX isi propune sa afiseze o simulare cat mai exacta a miscarii firelor de par prin trecerea acestei corvoade in sarcina procesarii paralele a GPU-ului folosind limbajul de programare Microsoft DirectCompute. De remarcat este altruismul AMD deoarece canadienii nu au pus sechestru pe TressFX asa cum au facut NVIDIA cu Physx. De pletele oferite de TressFX se poate bucura orice posesor de placa video compatibila cu DirectX 11, fie ea GeForce ori Radeon.

  TressFX a fost dezvoltat de AMD in parteneriat cu producatorii lui Tomb Raider si promite suvite salbatice, reflexii de lumina sau un par mat datorita umezelii.

  Daca toate acestea se vor concretiza putem astepta tot mai multe titluri ca Batman Arkham City si sa investim toate economiile doar in placa video. Ne vom convinge de posibilitatile AMD TressFX pe 5 Martie 2013, cand va fi lansat jocul Tomb Raider.

  Sursa: engadget.com