AMD a mai “furat” un inginer de top de la Apple

15

Producatorul de semiconductori Advanced Micro Devices (AMD) va anunta in curand ca Raja Koduri, fost director pentru arhitectura grafica la Apple, se va alatura diviziei sale de cipuri video, scrie CNET, care citeaza surse proprii.

Koduri va reveni la AMD la patru ani dupa ce a parasit compania din functia de director de tehnologie la divizia de grafica.

Aceasta este ultima miscare de trupe dintre cele doua companii, dupa ce anul trecut AMD l-a numit pe Jim Keller drept vicepresedinte si seful arhitecturii pentru microprocesoare. In replica, Apple l-a angajat pe John Bruno, cel care proiecta cipurile AMD.

Koduri a ajuns la Apple in 2009 si a fost implicat in proiectul gigantului prin care a realizat propriile procesoare. In loc sa depinda de parteneri precum Intel pentru realizarea de cipuri pentru smartphone-uri si tablete, Apple si-a creat propriile procesoare A, care se gasesc acum in iPhone, iPad, iPod si Apple TV.

Anterior, Koduri a fost director pentru dezvoltarea de tehnologii avansate la producatorul de cipuri grafice ATI Technologies, care a fost preluata de AMD.

AMD se afla la o rascruce de vanturi: Intel domina puternic zonele de PC-uri si servere, in timp ce Nvidia are succes pe segmentul placilor video. In plus, piata PC-urilor in ansamblu este in cadere, ca urmare a trecerii spre tablete si smartphone-uri.

Partea buna este ca procesoarele AMD vor fi incorporate in consolele Play Station 4, de la Sony, si Xbox, de la Microsoft. AMD si-a restructurat relatiile cu Globalfoundries – compania-sora care ii produce cipurile si care detine acum fabricile.

AMD a anuntat recent pierderi de 146 milioane de dolari la venituri de 1,09 miliarde de dolari. Acestea din urma au scazut cu 31%.

Πηγή: CNET