Amazon pregăteşte 1 miliard de dolari pentru a cuceri Orientul Mijlociu

28

Amazon este cel mai mare retailer online al lumii şi este prezent în foarte multe ţări, însă, Orientul Mijlociu nu pare să fie o zonă în care afacerile gigantului american să fie la fel de înfloritoare.

 

Asta pentru că Souq.com este cel mai mare retailer online din zonă, un soi de Amazon al Orientului Mijlociu, iar americanii au un plan simplu pentru a deveni lideri în această parte a lumii. Iar strategie aleasă este aceea că, “dacă nu-i poţi învinge, atunci cumpără-i”. Exact! Amazon vrea să ofere 1 miliarde dolari pentru a cumpăra Souq.com, ceea ce iar oferi acces instantaneu şi nemărginit la ţări precum Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite sau Egipt.

 

Souq.com s-a impus în zona aceasta pentru că a ştiut cum să rezolva problema plăţilor cu cardul online, deloc populare în această parte a lumii. Clienţii pot face cumpărături pe internet prin intermediul unor cartele preplătite care sunt vândute prin intermediul magazinelor fizice.

 

Totuşi, Amazon va avea de rezolvat o problemă pe care Souq.com, încă nu a rezolvat-o, şi anume cea a logisticii acestei regiuni, care suferă la capitolul capacităţi de livrare a comenzilor.

 

 

Πηγή: BLOOMBERG