Amazon, obligată să returneze banii părinţilor ai căror copii au cumpărat prin aplicaţia mobilă

27

În luna aprilie a acestui an, aplicaţia mobilă a celor de al Amazon a fost declarată de către un judecător american ca fiind nesigură în ceea ce priveşte achiziţiile, în sensul că acestea pot fi efectuate cu uşurinţă de copii, fără permisiunea părinţilor.

 

Acelaşi judecător a decis ca Amazon, cel mai mare retailer online din lume, să returneze bani părinţilor pentru produsele comandate de copii, acolo unde se poate dovedi că micuţii au făcut comenzi de capul lor.

 

Nu s-a stabilit încă valoarea totală a rambursărilor. Comisia de Comerţ Federală stabilise iniţial un nivel total de 26,5 milioane de dolari, dar judecătorul în cauză a respins această propunere, cum a respins şi propunerea Amazon, care ar fi vrut să scape mai ieftin, oferind vouchere cadou, ofertă care nu ar fi făcut altceva, decât să întoarcă o parte din bani în conturile Amazon.

 

Deocamdată, Amazon este obligată să îi anunţe, cât mai curând anul viitor, pe părinţii care sunt eligibili să primească înapoi banii pentru achiziţiile neautorizate, efectuate de cei mici.

 

Πηγή: engadget