Amazon lucreaza la propriul mediabox

29

Amazon.com ataca Apple: gigantul va lansa in acest an un decodor media pentru streaming de filme si programe tv prin internet, scrie Reuters, care citeaza BusinessWeek.

Gadgetul este construit de catre divizia Lab 126 a retailerului online, care isi are sediul in Cupertino, nu departe de cel al Apple.

Dispozitivul se va conecta la televizor asa cum fac Apple TV sau Roku si va permite accesul la oferta de continut digital a Amazon.

Biblioteca video a Amazon este deja accesibila si de pe alte dispozitive, precum consolele Xbox 360 de la Microsoft, PlayStation 3 de la Sony sau tabletele sale Kindle Fire.

Utilizatorii Amazon au acces gratuit la colectia de filme daca se aboneaza la serviciul Amazon Prime, care costa 79 de dolari pe an si ofera transport gratuit in termen de doua zile pentru cumparaturile facute online de la retailer.

Este de asteptat ca propriile servicii de filme, muzica si chiar aplicatii sa fie integrate mult mai proeminent in noul mediabox. Este de asteptat si ca dispozitivul sa poata fi controlat de pe tabletele Amazon sau de pe viitorul smartphone Amazon, despre care presa scrie ca va fi lansat tot in acest an.

Potrivit sursei citate, si serviciile Netflix vor fi disponibile pe dispozitiv.

Introducerea propriului hardware va duce la o abordare mult mai integrata. In privinta pretului, acesta nu poate fi foarte diferit de oferta Roku sau Apple TV, astfel ca e logic sa coste in jur de 100 de dolari.

Πηγή: Reuters