Amazon Kindle implineste astazi 5 ani

34

Astazi se implinesc 5 ani de cand Amazon a lansat prima generatie de e-readere Kindle. Prima versiune a dispozitivului era putin cam mare, iar Kindle avea numeroase butoane. Totusi, e-reader-ul Amazon a reusit sa introduca un nou mod de citire si, de atunci, din ce in ce mai multe companii au inceput sa lanseze astfel de dispozitive.

In ultimii 5 ani, Kindle a fost un punct de referinta in indstria de profil si, in fiecare an, compania a imbunatatit gadget-ul facandu-l din ce in ce mai intuitiv si mai usor de folosit pentru clienti. Daca facem o comparatie intre ultimul model de Kindle, Kindle Paperwhite, si prima generatie a acestui dispozitiv, se poate remarca o evolutie seminificativa pe care Amazon a facut-o in ultima jumatate de deceniu.

Prima generatie a e-reader-ului Kindle includea un ecran (de tip e-ink)  cu o rezolutie 800×600 de pixeli si o memorie interna de 250 de MB. Capacitatea de memorie putea fi marita prin intermediul unui card microSD. Acest model de Kindle a fost singurul care a fost echipat cu un slot pentru card de memorie. Aunci, acest dispozitiv se vindea la preturi incepand cu 399 de dolari, iar stocurile s-au terminat la doar cateva ore de la lansare.  Abia in aprilie 2008 stocul a fost reinnoit.

De acum 5 ani de cand a lansat prima generatie de dispozitive, Amazon a subtiat gaget-urile si le-a adaugat chiar si ecrane touchscreen in incercarea de a elimina butoanele. Anul trecut, compania a lansat, pentru prima data, un e-reader cu ecran tactil, numit Kindle Touch. Acesta are o capacitate de stocare de 4 GB si se comercializeaza la preturi incepand cu 99 de dolari.

 

Sursa: SlashGear