Amazon isi schimba sistemul de review-uri

22

Amazon a inceput sa testeze un nou sistem de review-uri pentru a le aduce in fata pe cele mai bune dintre ele. Deocamdata, testele se efectueaza doar in Statele Unite, iar o publicatie de profil noteaza ca “sistemul urmareste sa ofere mai multa importanta review-urilor noi, care provin de la utilizatori verificati de Amazon si care au fost votate ca fiind cele mai utile de catre altii”.

 

Schimbarile pe care Amazon le aduce vor afecta, de asemenea, si sistemul de acordare de stele pentru produse, stele care pana acum nu intrau in evaluarea review-urilor. Sistemul de review-uri ale Amazon au fost si sunt un punct important al succesului online pe care il au anumite produse. Schimbarile pe care vrea sa le introduca firma vor sa reduca numarul de review-uri false sau scrise contra cost de catre utilizatori.

 

De altfel, mai este de notat ca in luna aprilie Amazon a dat in judecata site-uri ca buyamazonreviews.com care incercau sa profite tocmai de slabiciunile sistemelor de evaluare ale retailerului. Ramane de vazut cum se vor reflecta aceste schimbari la nivelul site-ului, dupa ce noul sistem de review-uri va trece de faza de testare si va fi introdus la scara larga.

 

Πηγή: The Verge