Amazon intra in razboiul specificatiilor. Urmatoarea generatie de tablete Kindle Fire ar putea folosi Snapdragon 800

24

Tabletele Amazon s-au evidentiat pana acum prin intermediul pretului imbatabil si a specificatiilor decente. Se pare ca odata cu urmatoarea generatie, magazinul isi va schimba radical politica, atentand la primele pozitii din topul benchmark-urilor.

Conform publicatiei BGR, cea mai mica tableta din serie, Kindle Fire HD 7 inch, va afisa la rezolutie 1920×1200 si va fi motorizata de cel mai puternic SoC actual, Qualcomm Snapdragon 800. Tableta va fi lansata anul acesta si va dispune de 2GB de RAM, camera frontala, WiFi, iar unele modele vor ingloba antena pentru retele mobile. Stacarea se va face pe 16, 32 sau 64 de GB. Sursele publicatiei, afirma ca actualele mostre de test ruleaza Android 4.2.2.

Despre Kindle Fire HD cu ecran de 8,9inch se spune ca va afisa la 2560×1600, dar va folosi acelasi cipset. Tableta va integra tot 2GB de RAM, aceleasi optiuni de stocare si acelasi model de camera frontala. Acest model va surprinde insa prin camera principala de 8MP, daca se va confirma existenta ei. Majoritatea tabletelor nu se incumeta sa treaca peste bariera de 5MP a camerei principale.

Avand in vedere ca tabletele Kindle au tintit in repetate randuri sectorul dispozitivelor accesibile, fara pretentii, posibila alegere a celui mai puternic/scump cipset este surprinzatoare si credem ca acest zvon este fals.

Detalii oficiale vom afla cel mai probabil in luna Septembrie.

Πηγή: bgr