Amazon cumpara site-ul de recomandari de carti Goodreads

23

Amazon a anuntat ca va cumpara site-ul de recomandari de carti Goodreads pentru a intra si in zona retelelor sociale.

Vicepresedintele Amazon, Russ Grandinetti, a declarat ca “Goodreads a ajutat felul in care descoperim si discutam carti si, cu Kindle, Amazon a ajutat sa popularizeze cititul peste tot in lume. In plus, si Amazon si Goodreads au ajutat mii de autori sa atinga un public mai larg si sa traiasca mai bine din talentul lor. Impreuna intentionam sa construim multe modalitati noi prin care sa delectam atat cititorii cat si autorii.”

Termenii in care s-a desfasurat achizitia nu au fost facuti publicitatii insa cu siguranta Goodreads a ajut mult de castigat. Intr-un post pe blogul personal, CEO-ul si fondatorul Goodreads, Otis Chandler, a subliniat cateva motive datorita carora este foarte entuziasmat de aceasta achizitie. Printre acestea s-ar numara popularitatea Amazon care ar aduce doar beneficii pentru comunitate, integrarea cu e-readerul fiind ceruta in nenumarate randuri de catre membrii ai comunitatii. Prezenta pe cel mai popular e-reader din lume, Kindle, nu poate sa fie decat un succes pentru site-ul de recomandari. Un alt motiv de entuziasm ar fi ca Amazon va permite ca Goodreads sa se dezvolte in continuare ca o entitate independenta.

Amazon nu este la prima incercare de integrare a unei comunitati de acest gen, anul trecut achizitionand seviciul de raft de carti virtual Shelfari.

Goodreads a lansat si o aplicatie pentru Facebook in ianuarie, reusind sa atraga peste un million de utilizatori in doar cateva luni.

Πηγή: The Next Web