Amazon.com lucreaza la un smartphone cu ecran 3D si tehnologie de urmarire a privirii

18

Amazon.com, cel mai mare retailer online al planetei, analizeaza posibilitatea lansarii mai multor gadgeturi, printre care doua smartphone-uri si un gadget care face streaming de muzica, scrie Wall Street Journal, care citeaza surse proprii.

Cel mai interesant terminal este un telefon cu ecran 3D, care poate fi utilizat fara ochelari speciali, si pe care imaginile “par ca plutesc deasupra ecranului ca o holograma si apar tridimensionale din toate unghiurile”. Dispozitivul le-ar permite utilizatorilor sa navigheze doar folosindu-si ochii.

Gadgeturile sunt dezvoltate de divizia Amazon Lab 126, cunoscuta pentru secretomania sa si pentru ideile indraznete abordate. Potrivit sursei citate, dispozitivele mentionate ar putea sa nu intre in productie, fie din motive financiare, fie tehnice.

Intrarea Amazon in cursa pentru piata smartphone-urilor este asteptata de doi ani, de cand gigantul si-a lansat linia sa de tablete. Kindle Phone ar completa linia sa hardware si i-ar permite sa concureze mai bine cu Apple. Recent, presa a scris ca Amazon lucreaza si la un mediabox ce i-ar permite sa isi creasca oferta de filme si show-uri tv urmarite de pe site-urile proprii.

Πηγή: BFR