Allview incearca piata singleSIM cu noul smartphone X1 Soul

20

Brasovenii de la Allview se intorc impotriva curentului anuntand astazi noul lor varf de gama X1 Soul. Vestea soc este ca acesta este un single SIM cu puternice influente Apple-Samsung, materializate la nivelul infatisarii si al functiilor.

 

Allview X1 Soul este la prima vedere un V1 Viper cu ecran imbunatatit, sticla Gorilla Glass 3 si carcasa “unibody”. X1 Soul este primul telefon Allview cu display 1080p si are o densitate de 441ppi. Panoul de 5inch este produs de Japan Display Inc (JDI) si foloseste tehnologia LTPS LCD din generatia a sasea. Noua tehnologie se bazeaza pe siliciu policristalin si promite un consum mai mic de energie contrast puternic si un alb mai clar datorita introducerii unui subpixel in matricea RGB.

 

Procesarea este rezolvata tot de un cip MediaTek despre care stim doar ca are patru nuclee Cortex A7 tactate la 1,5GHz si un GPU PowerVR SGX 544. Lipsa unui slot microSD a fost compensata cu 32GB memorie interna, iar cantitatea de RAM se ridica la 2GB. Carcasa mai inchide in interior un acumulator Samsung de 2000mAh, camerele de 13 / 5MP, iar microSIM-ul este introdus cu ajutorul unei tavite.

 

Daca influentele iPhone pot fi vazute cu ochiul liber, cele coreene se observa doar in timpul interactiunii cu aparatul. Acestea sunt controlul aplicatiilor fara atingere (Air Gestures), activarea unor functii prin simpla intoarcere a telefonului cu ecranul in jos si pauza automata a redarii video cand nu este detectat vreun iris.

 

X1 Soul comunica prin 3G+, WiFi sau Bloetooth 4, sunetul are amplificare Yamaha, iar cele doua microfoane pentru atenuarea zgomotului de fundal il inscriu in gruparea HD Voice.

 

Noul smartphone poate fi precomandat pe site-ul Allview in schimbul sumei de 1599 RON. X1 Soul va fi disponibil din 15 Noiembrie.