Alienware anunță lansarea noii serii de notebook-uri pentru gaming VR

  26

  La aniversarea a douăzeci de ani de pionierat pe piața sistemele PC de gaming de mare performanţă, Alienware lansează primele sale notebook-uri pregătite pentru realitatea virtuală (VR) care îmbunătăţesc experienţa gamerilor.

   

  Noua linie de produse include familia de plăci grafice din seria NVIDIA GeForce GTX 10, iar performanţele grafice din clasa desktop-urilor îmbunătățesc capabilitățile notebook-urilor şi oferă o rulare realistă a jocurilor. Cele mai noi modele Alienware sunt construite din materiale, care  îmbunătăţesc managementul termic asigurând în același timp rezistență şi rigiditate superioare.

   

  Gaming-ul este într-o perioadă de renaştere; cu jocuri uimitoare, rezoluţii şi tehnologii uluitoare, plus emoţia pură oferită de experienţele VR – un motor cu o forță uimitoare, ce conferă o sursă  de energie similară celei care a marcat startul Alienware cu 20 de ani în urmă,” a spus Frank Azor, general manager Alienware şi XPS, Dell. “Aceste notebook-uri noi reprezintă un produs al acelei istorii şi abordări, dar şi al cerinţelor şi aşteptărilor gamerilor de azi. Alienware este dedicată ambelor zone, aşa că suntem mândri să putem oferi aceste notebook-uri gamerilor.”

   

  Produse construite pentru gameri

  Cererile de rezoluţii mai mari, rulare mai realistă a jocurilor şi realitate virtuală alimentează nevoia de performanţe mai bune şi, în cazul Alienware, de un design mai bun. Integrarea de materiale noi, cum sunt aluminiul anodizat, aliajul de magneziu, întăriturile din oţel şi cupru, adaugă formă şi funcţiuni noi acestui design. Adăugarea de cupru la soluţia termică îmbunătăţeşte capabilităţile de răcire atât pentru procesor cât şi pentru placa grafică; iar în contexul noului design, ventilarea notebook-ului poate duce la creşterea performanţelor, căci cea mai mare parte a disipării căldurii se petrece în sus şi înspre spatele produsului.

   

  Noua tastatură Alienware TactX, consolidată cu oțel, vine cu o tehnologie optimizată RGB LED pentru o mai bună iluminare a tastelor, plus un parcurs de nivel gaming de 2,2 mm. Aliajul de aluminiu şi magneziu îmbunătăţeşte calitatea şi rigiditatea designului, în vreme ce finisajele anti pete adaugă o mai mare utilitate aspectului agresiv al acestor noi produse. Pentru îmbunătăţirea sunetului redat, un nou design al difuzoarelor include amplificatoare interne care monitorizează undele audio, permiţând obţinerea unor sunete mai puternice. O astfel de abordare a designului a ajutat la potenţarea performanţelor componentelor de ultimă generaţie şi a permis noilor notebook-uri să fie mai subţiri decât predecesoarele lor.

   

  Alienware 17

  Noul Alienware 17 pune accent pe dimensiunile ecranului, performanţele de gaming şi senzaţia globală generată. Acest notebook, cap de serie, obţine putere mai multă prin intermediul procesoarelor overclocked Intel Core din seria i7 K şi a memoriei DDR4 ce funcționează până la o frecvenţă de 2667 Mhz. Suportul pentru tehnologia opţională de monitorizare a mişcărilor oculare, eyetracking Tobii, permite gamerilor să-şi modeleze mai bine aptitudinile prin intermediul unei noi aplicaţii Overwolf care poate rederula tiparul vederii, astfel încât gamerii să-și monitorizeze direcţia privirii în timpul jocului. Astfel, gamerii pot învăţa din greşeli, asigurându-se că îşi vor concentra atenţia asupra celor mai bune oportunităţi de a-şi învinge adversarii.

   

  Parteneriatul încheiat de Alienware cu Tobii a generat completarea cu caracteristici exclusive, care includ o detectare mai bună a prezenţei pe baza zonelor de iluminare AlienFX, astfel că sistemul full LED iluminează şi se modifică în funcţie de ţinta privirii. Doar pe un produs Alienware camera Tobii poate înregistra şi exporta tiparul de privire al utilizatorului, sub formă de instrument de antrenament, pentru a-l ajuta să-și îmbunătăţească stilul de joc. De asemenea, poate sesiza prezenţa şi atenţia utilizatorului, îl ajută să înțeleagă modul în care activează diverse elemente ale dispozitivului sau poate bloca sistemul atunci când utilizatorul pleacă de lângă el. Astfel de caracteristici unice ajută la optimizarea consumului de energie, a performanţelor şi poate îmbunătăţi securitatea.

   

  Alienware 15

  Punând în echilibru performanţele de gaming cu portabilitatea, noul Alienware 15 este destinat gamerilor care îşi doresc ambele caracteristici la superlativ. Deţinând mai multă putere într-un corp mai subţire, produsul vine cu opţiuni grafice de la AMD şi NVIDIA, VR-ready. Venind în mod standard cu un ecran FHD, IPS Anti-Glare, 300-nits, 15,6 ţoli, produsul include ca opţiuni suplimentare un ecran FHD de 120Hz cu NVIDIA G-Sync pentru imagini fără tearing şi cu UHD IGZO pentru rezoluţii 4k.

   

  Alienware 13

  Noul Alienware 13 este cel mai mic notebook al seriei, care dispune de câteva mari îmbunătăţiri. Configurabil cu grafică din seria NVIDIA GeForce GTX 10, acest produs cu design agresiv reprezintă unul din cele mai compacte dispozitive pregătite de VR.

   

  Opţiuni suplimentare de gaming

  Alienware Graphics Amplifier este destinat accelerării randării jocului ca şi însoţitor de tip plug-in al notebook-urilor Alienware. Suficient de mic pentru a fi strecurat într-o geantă standard, însă destul de puternic ca să transforme gamingul mobil, acest amplificator de grafică poate reprezenta cel mai rapid drum de acces către gamingul 4K.

   

  Disponibilitate

  Noile sisteme Alienware 15 şi 17 vor fi configurabile conform nevoilor clienților şi vor fi disponibile pentru comandă începând cu 4 octombrie 2016. Alienware 13 va începe livrarea în noiembrie, iar detaliile suplimentare vor fi disponibile pe măsură ce ne apropiem de acel termen.

   

  Πηγή: dell