Alcatel-Lucent lanseaza solutia care accelereaza migrarea de la reteaua clasica de telefonie la infrastructura all-IP

26

Alcatel-Lucent lanseaza PSTN Smart Transform, o solutie care le permite operatorilor telecom sa faca tranzitia serviciilor de voce de la retelele clasice de telefonie publica (PSTN) la o infrastructura ultra-broadband all-IP, mai eficienta din punct de vedere financiar.

 

Operatorii de telecomunicatii sunt expusi unui numar mare de provocari, deservind 700 milioane de oameni si companii in toata lumea prin intermediul unei infrastructuri clasice de telefonie. O mare parte dintre acesti operatori se bazeaza in continuare pe retelele PSTN pentru veniturile mari pe care acestea le genereaza. Cu toate acestea, retelele amintite prezinta costuri de operare si mentenanta tot mai ridicate pe fondul invechirii, a ineficientei energetice care duce la costuri ridicate cu certificarile de mediu pentru cladiri si a reducerii numarului de tehnicieni specializati.

 

Mai mult, retelele de telefonie publica reprezinta cheltuieli suplimentare pentru operatorii care le gestioneaza in paralel cu retelele de voce pe baza de IP. Multi operatori iau in calcul migrarea de la retelele PSTN la cele de tip all-IP, insa procesul este complex si poate duce la erodarea veniturilor, daca clientii intampina probleme tehnice in procesul de tranzitie.

 

Solutia PSTN Smart Transform dezvoltata de Alcatel-Lucent include servicii de consultanta si design care permit dezvoltarea unui plan amplu de transformare a retelelor PSTN, astfel incat operatorii sa isi poata securiza performantele financiare generate de serviciile de voce, optimizand in acelasi timp costurile, eliminand complexitatea retelelor si riscurile la care acestea sunt expuse in prezent si crescand veniturile. Solutia ofera planuri de migrare la scara larga care pot fi adaptate pentru nevoile oricarui client folosind metodologii, procese si tool-uri patentate pentru a transfera utilizatorii de pe serviciile PSTN pe noile servicii de voce bazate pe IP.

 

PSTN Smart Transform ofera urmatoarele servicii profesionale:

  • Consultanta – Intalniri cu operatorii telecom pentru evaluarea retelei, analiza unor posibile scenarii si strategii de migrare si realizarea unui plan de modelare a business-ului;
  • Designul solutiilor – Cooperarea cu operatorii pentru a crea activitati optime de integrare a retelelor si pentru a valida solutiile pe baza obiectivelor de migrare;
  • Planificarea migrarii – Dezvoltarea planului de migrare a operatorilor, inclusiv managementul programului si validarea si curatarea datelor utilizatorilor;
  • Migrare – Transferul complet al utilizatorilor de la retelele PSTN la cele pe baza de IP prin migrarea in masa a datelor, fara a afecta serviciile de voce prin redirectionarea acestora;
  • Management post-migrare — Finalizarea procesului de migrare a operatorilor prin asigurarea serviciilor de voce si dezafectarea vechilor retele PSTN.

 

Avand la baza metodologii validate, procese si instrumente brevetate, PSTN Smart Transform poate oferi costuri de migrare mai mici cu 30–50%, comparativ cu solutiile traditionale si un timp mediu de intrerupere a serviciilor pentru utilizator in timpul migrarii de 20 de secunde, comparativ cu o medie de 20 de minute inregistrata de alte servicii din piata. De asemenea, va exista o rata de migrare de 99% fara incidente pentru utilizatorul final, iar lansarea de noi servicii va fi de doua ori mai rapida.

 

Furnizorii de servicii telecom vor avea, astfel, costuri mai mici, un proces mai inteligent si cu mai putine riscuri de migrare a utilizatorilor finali pe o platforma all-IP, iar complexitatea retelelor se va reduce intrucat nu vor mai exista retele paralele (retele clasice de telefonie si retele IP).