Airplanes, primul joc romanesc cu 81.000 de mii de descarcari pentru Windows 8 si 66.500 pentru Windows Phone

15

Mircea Deliu, unul dintre primii dezvoltatori romani care au creat aplicatii pentru Windows Store, a atins performanta de 81.000 de descarcari pentru Windows 8 si 66.500 pentru Windows Phone cu jocul Airplanes, la un an de la lansarea platformei.

“Airplanes este inspirat din acel joc pe care il jucam cand eram copii, doar cu un creion si o foaie de matematica, iar acum, odata cu lansarea Windows Phone, am avut oportunitatea de a dezvolta versiunea on-line a jocului. Astfel, am reusit sa imi transpun hobby-ul pentru programare intr-un mod util si placut, iar copiii din ziua de azi (si nu numai) se pot bucura de versiunea actuala a jocului, folosind telefonul si tableta”, a declarat Mircea Deliu.

In 2012, la scurt timp dupa ce a fost publicat in magazinul de aplicatii Windows, Airplanes a ajuns printre primele 300 de jocuri la nivel mondial, ajungand astazi la un nivel de 200 descarcari pe zi pentru Windows 8 si 400 descarcari pe zi pentru Windows Phone. Cele mai multe descarcari ale jocului sunt in Marea Britanie, Rusia, India, China, Statele Unite, Canada si Brazilia, iar publicul care a descarcat aplicatia pentru Windows 8 este compus din tineri sub 15 ani si peste 25 ani.

Mircea Deliu este dezvoltator de aplicatii mobile din 2012, cand s-a inscris la SmartIT cu aplicaţia Airplanes, pe care a creat-o singur, in timpul liber. Este absolvent al Facultatii de Informatica din cadrul Universitatii Al. I. Cuza din Iasi, iar in prezent lucreaza in Bucuresti pentru una dintre cele mai cunoscute multinationale din domeniul IT.