Adobe scade preturile pachetului Creative Cloud in Australia, dupa disputele cu Guvernul

10

Adobe scade pretul pachetului software Creative Cloud pentru clientii din Australia, aliniand pretul cu cel din Statele Unite. Aceasta decizie vine in urma chemarii in instanta pe care compania a primit-o de la Guvernul australian. Pe langa Adobe, au mai fost vizate si Microsoft si Apple. Toate cele trei firme vor trebui sa explice, pe 22 martie, de ce exista diferente mari de pret intre produsele comercializate in alte parti ale lumii si produsele vandute in Australia.

Pretul de achizitie a calitatii de membru Creative Cloud in Australia a fost redus la 49.99 AUD (aproximativ 51.26 dolari americani)  pe luna pentru un abonament pe un an pentru clientii noi sau cei existenti, aceasta masura aplicandu-se imediat”, a consemnat compania intr-o declaratie. “Pretul in fiecare luna a fost pana acum 94.99 AUD si acum este de 74.99 AUD”, au mai completat cei de la Adobe.

Reducerea de pret vine cu mult timp inainte de momentul in care compania ar trebui sa se prezinte in fata autoritatilor, desi se aplica doar abonamentelor individuale pentru Adobe Cloud. Clientii de tip business vor continua sa fie taxati la aceleasi tarife ca si pana acum.

Prim-ministrul australian  a anuntat ca infatisarea in instanta a fost programata pentru 22 martie 2013, dupa ce toate trei companiile au refuzat sa se prezinte de buna voie in fata autoritatilor. Toate cele trei firme au emis documente prin care folosesc ca justificare pentru diferentele de pret discrepantele legislative,  costurile pentru a alimenta liniile de productie si “costurile relativ ridicate ale chiriei si fortei de munca”.  Totusi, nici una dintre cele 3 companii implicate nu a sustinut aceasta pozitie in mod public.

Este neclar daca, prin aceasta miscare, Adobe va forta si Microsoft si Apple sa ia aceleasi masuri de reducere a preturilor.

 

 

Sursa: The Verge