Adobe lanseaza actualizari de securitate pentru Flash Player

15

Adobe a lansat cele mai noi update-uri de securitate pentru Flash Player. Acestea par sa vizeze problemele care rezulta din posibile crash-uri de sistem care ar lasa calculatoarele vulnerabile la atacuri informatice. Actualizarile sunt compatibile cu sistemele de operare Windows, OS X, Linux si Android, iar compania recomanda ca utilizatorii sa updateze Flash cat mai curand posibil.  Aceasta este cea mai noua masura care a fost luata de catre companie pentru a combate ingrijorarile crescande cu privire la exloatare si vulnerabilitati la nivelul sistemelor informatice.

Actualizarile de securitate sunt pentru versiunile Flash Player 11.5.502.146 si mai vechi pentru sistemele de securitate Windows si OS X, si pentru versiunile 11.2.202.261 si mai vechi in cazul Linux. Update-ul pentru sistemele de operare Android a fost conceput pentru versiunea  11.1.111.31 si este compatibila cu sistemele de operare Android 2.x si Android 3.x. Toate aceste actualizari rezolva problemele de securitate care creau brese si lasau utilizatorii prada atacurilor.

Masurile au fost luate ca urmare a raportului conform caruia CVE-2013-0633 este constant exploatat in actiuni care cer utilizatorilor sa deschida un document Word care le este livrat pe e-mail. Acest document include continut Flash care este periculos si afecteaza in special utilizatorii de Windows care folosesc ActiveX.  Totusi, actualizarea de securitate rezolva aceasta problema.

Au mai existat rapoarte emise cu privire la exploatarea CVE-2013-0634, de data aceasta prin intermediul continutului Flash aflat pe site-uri web. Acest tip de continut avea ca tinta principala utilizatorii de Safari si Firefox pe sistemele de operare Mac. CVE-2013-0634 a fost de asemenea folosit pentru a ataca utilizatorii de Windows prin intermediul documentului Word despre care se vorbeste mai sus.

 

 

Sursa: SlashGear