Adobe da in judecata Forever 21 pentru piratarea Photoshop

49

Forever 21 a piratat Photoshop, potrivit unei recente acuzatii in instanta deschisa de Adobe acestei firme. Din cauza neregulalitatilor, se pare ca Forever 21 ar putea sa fie obligata sa plateasca amenzi usturatoare.

 

Documentul depus instantei sustine ca Forever 21 ar fi piratat 63 de versiuni diferite ale software-urilor Adobe, inclusiv copii ilegale ale Photoshop, Acrobat si Illustrator. Si Autodesk si Corel s-au alaturat Adobe in depunerea plangerii si sustin ca au fost pagubite prin folosirea de copii ilegale ale Autodesk, WinZip, PaintShop Pro, dar si alte software-uri. Potrivit celor consemnate de Adobe, Forever 21 “au continuat sa incalce legea chiar si dupa ce firma a fost contactata de Adobe pentru aceasta incalcare”.

 

Deocamdata nu este clar cum a descoperit Adobe aceasta neregula, dar cu siguranta gigantul a studiat problema, intrucat a livrat instantei si numere de inregistrare si date pentru fiecare instanta contrafacuta. Actiunile Forever 21 incalca grav drepturile de copyright ale Adobe, asa ca firma cere curtii de justite sa oblige la plata de daune care sa acopere pierderile cauzate de folosirea ilegala de software, costurile de judecata si a costurilor auxiliare cauzate de piratare.

 

In 2013, Adobe a inceput sa migreze utilizatorii catre versiuni cloud ale Photoshop, pentru a putea identifica rapid versiunile piratate si expirate ale acestui software. In plus, compania a incurajat angajati sa raporteze daca firmele lor folosesc versiuni neautorizate de software Adobe.

 

Πηγή: The Verge