Adobe confirma spargerea site-ului Connectusers

17

Adobe a inchis Connectusers.com, un site destinat utilizatorilor platformei sale Adobe Connect conferinte web, deoarece baza de date a site-ului de utilizator a fost compromisa.

Marti, un hacker numit “ViruS_HimA”, afirma ca a intrat in ” unul dintre serverele Adobe” si a copiat baza de date cu adresele de email, parole si alte informatii a peste 150 000 de clienti Adobe, parteneri si angajati.

Pentru a sustine afirmatia sa, hacker-ul a publicat un set limitat de inregistrari pentru utilizatorii carora adresele de email se termina in adobe.com, mil. si gov.

“De indata ce am devenit constienti de valoarea hacker-ului, am lansat propria investigatie, care (pe baza informatiilor expuse de hacker), ne-a determinat sa credem cu adevarat, ca site-ul Connectusers.com a fost compromis” a declarat Lips Wiebke, senior manager de comunicare printr-un email miercuri.

“Suntem in proces de resetare a parolelor membrilor afectati pe forum si vom trimite catre acesti membri cu instructiuni despre cum sa configureze noile parole odata ce serviciile de pe forum sunt resetate” a mai spus Lips.

Forumul site-ului a fost deconectat marti seara, a declarat Guillaume Privat, director al Adobe Connect, “Nu apare afectat nici un alt serviciu Adobe, inclusiv serviciul de conferinta Adobe este in siguranta” a transmis el.

Privat recomanda utilizatoriilor diferite moduri de logare, la diferite servicii, cu toate acestea astfel de scurgeri de informatii se intampla in mod frecvent pentru ca utilizatorii nu tin cont de sfaturile recomandate, ceea ce ar permite hackerilor sa patrunda mult mai usor in conturile lor de pe  multe alte site-uri.

Sursa: www.pcword.com