Adobe: 2,9mil de conturi Creative Cloud au fost compromise

16

Zilele trecute Adobe a fost victima a doua atacuri cibernetice in urma carora 2,9 milioane de conturi au fost compromise, iar codurile sursa ale produselor Adobe Acrobat si ColdFusion au fost furate.

Adobe declara ca informatiile apartinand celor 2,9mil de conturi contineau numerele cardurilor de credit si de debit ale clientilor. Cu toate ca informatiile erau codificate, daca atacatorii au reusit sa treaca de protectia servereleor este foarte probabil sa gaseasca si o cale de acces la informatiile bancare. Drept urmare, Adobe a resetat parolele conturilor afectate, a trimis un avertisment utilizatorilor si ofera monitorizare gratuita a creditului.

Referitor la codurile sursa, Adobe anuta ca a detectat accesarea ilegala a acestora si recomanda actualizarea produselor Acrobat si ColdFusion, instalarea pachetelor doar daca acestea provin din surse sigure si consultarea  paginilor Acrobat Enterprise Toolkit, respectiv, ColdFusion Lockdown Guide.

Chiar daca economiile utilizatorilor nu vor avea de suferit, imaginea companiei a fost sifonata, iar potentialii clienti vor cantari prudent alternativele inainte sa aleaga solutiile Adobe.

Πηγή: adobe