Adblock Plus poate bloca notificarile care marcheaza mesajele de pe Facebook ca citite

21

Adblocker Plus va face de acum o favoare utilizatorilor de Facebook si le va oferi sansa sa opteze pentru ascunderea marcarii ca citite a mesajelor de pe reteaua sociala.

 

Cei care nu sunt obisnuiti cu modul in care functioneaza Facebook trebuie sa tina minte ca aceasta blocare a notificarii functioneaza pentru cazurile in care un utilizator primeste un mesaj la care nu doreste sa raspunda. In trecut, o asemenea situatie putea cauza probleme, dar acum cel care a trimis mesajul nu va putea vedea daca acesta a fost citit sau la ce ora s-a intamplat acest lucru. Astfel, chiar daca vor vedea mesajul, utilizatorii Adblock Plus care folosesc optiunea pot pretinde ca nu l-au citit. Desigur, notificarile care marcheaza ca citite mesajele de pe Facebook cu siguranta sunt utile in cazul in care utilizatorii lucreaza impreuna la ceva important, insa tuturor ni s-a intamplat sa vrem sa citim un mesaj, fara ca persoana care ni l-a trimis sa stie ca nu vrem sa raspundem.

 

Cei de la Adblocker Plus sustin ca optiunea va fi introdusa treptat catre toti utilizatorii programului. Este drept, insa, ca si Facebook ofera utilizatorilor posibilitatea de a opri sistemul de afisare a momentului citiri mesajelor. Acest lucru se poate face din setari.

 

Πηγή: The Inquirer