Actualizarea mult-asteptata pentru Windows Phone 7 pare a fi aproape de rulare in prime time

17

Actualizarea nu va avea multe dintre caracteristicile elegante ale celei mai recente versiuni a sistemului de operare mobila Microsoft, Windows Phone 8, dar ofera o interfata de utilizator care i-a furnizat cosmetica noului sistem de operare pentru mobil.

Atunci cand Microsoft a anuntat Windows Phone 8, compania a mai adaugat ca va oferi un upgrade pentru noii intrati, care au sprijinit predecesorul lui WP8. Asta a fost necesar, deoarece WP8 face o pauza de curatenie la WP7.

“Windows Phone 8 este o schimbare a generatiei in tehnologie, ceea ce inseamna ca nu va rula pe hardware-ul existent”, a declarat directorul programului Windows Phone pe un blog al companiei. “Dar ne pasa de clientii deja existenti si dorim sa le pastram telefoanele fresh, asa ca furnizam ecranul de pornire in aceasta noua actualizare”.

Din moment ce  telefoanele WP8 au inceput sa faca furori pe piata, Microsoft a fost linistita in ceea ce priveste promisiunea facuta vechilor utilizatori, dar acest lucru sa schimbat in ultimele saptamani. De exemplu a fost raportat saptamana trecuta in presa chineza, ca vice-presedintele Microsoft Greater a anticipat lansarea Windows Phone 7.8 in China in “urmatoarele saptamani”, interval ce poate fi amanat cu usurinta.

 

Intre timp un videoclip chinezesc a aparut pe internet, aratand actualizarea WP7 in actiune pe un telefon Nokia Lumia 510. Clipul nu arata nimic foarte surprinzator, caracteristicile familiare utilizatorilor WP8 fiind prezente, precum si monitorul Bing de blocare.

Anterior, in noiembrie, caracteristici viitoare pentru WP7.8 au fost descoperite pe pagina de Facebook a unui angajat al Microsoft in Italia, care a prezis ca actualizarea va sprijinii muzica companiei si ofertele Xbox.

In timp ce o mare parte din stirile despre WP8 par sa vina din strainatate, pare greu de imaginat ca Microsoft prefera utilizatorii din afara SUA inainte de a face actualizarile pe plan intern.

 Asta inseamna ca “urmatoarele saptamani”, pot fi mai devreme decat mai tarziu, chiar inainte de sfarsitul anului, a promis anterior Microsoft .

Sursa:www.pcworld.com