Actualizarea iOS 10.2 agravează problemele legate de bateriile de pe iPhone-uri

- Adrian Ungureanu
682

Ultima actualizare a sistemului de operare de pe iPhone-uri, iOS 10.2, pare să fi înrăutăţit problema bateriilor de pe telefoanele Apple. Până acum s-a crezut, după explicaţiile oficiale ale celor de la Apple, că problemele ar fi apărut doar în cazul unui lot de iPhone 6s, care ar fi primit nişte baterii care ar fi fost expuse mai mult la aer în procesul de fabricaţie.

Problemele constau, în cazul mai multor utilizatori în faptul că indicatorul bateriei trece direct de la 30% la 0%, iar telefonul se închide automat. În alte cazuri, de la 30% scade la 1%, dar telefonul mai poate sta deschis pentru mai multe ore, până când ajunge să se închidă.

Aceste probleme s-au manifestat cu precădere pe modelele iPhone 6s, motiv pentru care compania a ales să se ofere să înlocuiască gratuit bateriile, motiv pentru care autorităţile din Coreea de Sud au demarat o anchetă, de exemplu. Dar după ce au trecut la iOS 10.2, au apărut plângeri şi din partea unor utilizatori de iPhone 5, ceea ce face ca explicaţiile Apple privind problemele cu bateriile unui lot de iPhone 6s, nu mai stă în picioare.

Problema mai mare este că Apple a blocat posibilitatea ca utilizatorii să mai treacă înapoi la iOS 10.1 şi iOS 10.1.1, aşa că utilizatorii de iPhone nu pot reveni la versiunile mai vechi de sistem de operare până  când Apple va veni cu o soluţie reală pentru acest defect.