Actualizare pentru Google Handwrite – o mai buna recunoastere a scrisului si suport pentru utilizatori

21

Google Handwrite a fost lansat in 2012 si permite utilizatorilor sa initieze cautari scriind pe touchscreen-ul dispozitivului pe care il folosesc. Acest sistem poate fi util in unele situatii, insa, pana acum, Google Handwrite nu putea recunoaste simbolurile mai complicate, precum cele din japoneza sau chineza. Tocmai de aceea, Google a lansat un update care sa resolve problemele pe care acest program le avea.

Pe langa problemele cu recunoasterea caracterelor, utilizatorii de smartphone-uri aveau probleme si cu afisajul.  Spre deosebire de tablete, smartphone-urile au ecrane mult mai mici, care limiteaza spatiul de scriere, facand aproape imposibila scrierea unei propozitii intregi. Actualizarea pe care compania a lansat-o repara aceasta problema, in sensul ca vor fi recunoscute si caracterele care se suprapun. Asadar, utilizatorii de dispozitive cu ecrane mai mici, pot scrie peste ceea ce s-a afisat deja, iar scrisul va fi recunoscut.

In ceea ce priveste recunoasterea caracterelor, Google a adaugat si o caseta de corectie manuala care permite utilizatorilor sa selecteze simbolul corect, daca cel pe care l-au scris este interpretat gresit.  Spre exemplu, daca Google Handwrite confunda litera “z” cu “2”, utilizatorul va putea alege singur varianta corecta dim meniul nou introdus.

De asemenea, pentru a corecta problemele pe care utilizatorii care folosesc grafia chinezeasca le aveau, Google Handwrite are acum suport multiplu pentru caractere.  In timp ce, inainte, utilizatorii trebuiau sa scrie, pe rand, cate un simbol chinezesc, acum acestia pot introduce mai multe, reducand substantial timpul in care se efectueaza cautarea.

 

 

Sursa: SlashGear