Actionarii Nokia i-au cerut lui Stephen Elop sa treaca la Android

17

Stephen Elop, seful Nokia, a avut de infruntat o mini-revolta a investitorilor la adunarea generala a actionarilor ce a avut loc in aceast saptamana. Acestia i-au cerut nici mai mult, nici mai putin, decat sa treaca gama de telefoane Lumia pe Android.

“Esti un tip bun… iar echipa de conducere face tot ce-i sta in putinta, dar in mod clar nu este de ajuns”, i-a reprosat actionarul Hannu Virtanen, in timpul evenimentului. “Sunteti constienti ca rezultatele sunt ceea ce conteaza? Drumul spre iad este pavat cu intentii bune. Va rog sa schimbati drumul”, a completat el.

Elop a mai afirmat in timpul evenimentului ca managementul “face ajustari din mers”, dar a insistat ca Windows Phone este cea mai buna cale de mers inainte.

Problema este ca tranzitia de la Symbian la Windows Phone trebuia sa dureze doi ani, dar rezultatele inca se lasa asteptate. Volumul vanzarilor este departe de Apple si Samsung, iar actiunile Nokia se tranzactioneaza acum la 2,72 euro titlul, fata de un varf de 65 de euro de la inceputul anilor 2000.

Nokia a vandut 5,6 milioane de telefoane Lumia in primul trimestru, in crestere fata de cele 4,4 milioane din cele trei luni anterioare. Dar cota sa de piata este de dor 5%. Iar compania a anuntat o pierdere de 196 milioane de dolari in aceeasi perioada.

Analistul Brian Colello de la Morningstar a sugerat ca Nokia ar trebui sa abandoneze lupta din domeniul high end cu Apple si sa se concentreze pe gama medie.

Πηγή: SlashGear