Acord istoric intre Federatiile Internationale de Sport Electronic si Atletism

16

Federatia Internationala a Sportului Electronic (IeSF) si Asociatia Internationala a Federatiilor de Atletism (IAAF) au semnat pe data de 21 aprilie un acord prin care cele doua organizatii vor lucra in proiecte comune.

 

Acest parteneriat marcheaza o premiera mondiala in istoria sportului: este pentru prima data cand o asociatie de sport traditional se aliaza cu sportul electronic. Acest pas va deschide portile unor proiecte comune intre gamerii profesionisti si atletii din cele 214 de organizatii membre ale IAAF. Cele doua federatii vor colabora in cadrul programului “Аthletics for a Better World”, reprezentat in lume de ambasadori olimpici precum Jackie Joyner-Kersee, Paula Radcliffe si Wilson Kipketer, potrivit acordului semnat marti, la Soci (Rusia), in cadrul Conventiei Sport Accord.

 

In spiritul valorilor comune, atletii si gamerii se angajeaza sa promoveze viata sanatoasa in randul tinerilor, protejarea mediului inconjurator si incluziunea sociala prin mai multe activitati, printre care se numara si elaborarea unor ghiduri de sanatate si sport.  Athletics for a Better World (ABW) reprezinta principalul program de responsabilitate sociala a IAAF si a fost lansat in aprilie 2014. Programul reuneste persoane, proiecte si organizatii care si-au luat angajamentul sa foloseasca atletismul ca o unealta de schimbare si progres social. ABW este un standard al proiectelor sportive care aduc o contributie pozitiva in domenii precum: sanatate, mediul inconjurator, incluziunea sociala, pace.

 

Federatia de Sport Electronic va beneficia de sprijinul IAAF, o organizatie cu peste 100 de ani de experienta in legislatie, organizare de evenimente si lobby. In Romania, IeSF este reprezentat de PGL (brand dedicat sporturilor electronice), la a carui conducere se alfa Silviu Stroie, detinator si al postului de vice-presedinte IeSF.