Achizitia Whatsapp de catre Facebook va fi verificata si de UE

19

In februarie, Facebook a anuntat ca a cumparat Whatsapp pentru suma de 19 miliarde de dolari. Aceasta miscare a fost surprinzatoare, tinand cont ca Whatsapp avea un renume din faptul ca tine date utilizatorilor bine protejate, iar Facebook avea o reputatie proasta la acest nivel. Cele doua companii au insistat atunci pe faptul ca Whatsapp va ramane un serviciu independent, fara mesaje publicitare si dedicat sigurantei datelor utilizatorilor.

 

Statele Unite au aprobat deja achizitia Whatsapp de catre gigantul retelelor sociale si nu era de asteptat ca Uniunea Europeana sa vrea sa verifice si ea tranzactia pentru ca nu era de asteptat ca acest lucru sa aiba efecte asupra profiturilor Facebook. Acum, insa, Facebook a cerut UE sa faca o verifcare a problemelor care tin de corectitudinea tranzactiei. Potrivit Wall Street Journal, Faceobok a luat aceasta decizie pentru a evita calificativele negative de la o serie de tari ale UE.

 

Aceasta miscare vine dupa ce o serie de firme de telecom au sustinut ca aceasta cumparare a Whatsapp de catre Facebook ar determina o pozitie dominanta pe piata a gigantului retelelor sociale. Astfel, Uniunea Europeana va face o verificare a acordului dintre cele doua companii, daca niciuna dintre tarile membre nu se opune in termen de 15 zile.

 

Πηγή: BGR