Acer Iconia A110 – tableta de 230 de dolari care foloseste Android JellyBean

41

Acer a confirmat ca a saptea generatie a tabletelor Iconia Tab A110 se va lansa in America de Nord pe 30 octombrie. Pana acum, nu existau prea multe tablete care sa ruleze sisteme de operare Android la preturi de 250 de dolari si mai mici, singura varianta fiind Amazon Kindle Fire.

Iconia Tab A110 va rula  Android JellyBean 4.1, deocamdata fiind singurul dispozitiv Acer dotat cu cel mai recent sistem de operare Google.  Tableta include un procesor quad-core nVidia Tegra 3 si 8 GB memorie interna.  De asemenea, cardul microSD poate mari capacitatea de stocare pana la maxim 32 de GB. Iconia Tab A110 ofera, totdata, o memorie RAM de 1 GB, conectivitate Bluetooth si Wi-Fi.

Tableta celor de la Acer nu are camera foto, lucru destul de intalnit la dispozitivele medii de acest fel. Totusi, Iconia Tab A110 incorporeaza o camera frontala ce poate fi folosita pentru videoconferinte. Autonomia bateriei este de 7.5 ore, iar dispozitivul cantareste 390 de grame.   De asemenea, gadget-ul are un ecran de 7 inci si o grosime de mai putin de jumatate de inci. Display-ul ofera o rezolutie de 1024 x 600.

Toate aceste dotari sunt similare cu cele de pe tableta Nexus 7 care,  in plus, ofera si o calitate a imaginii mai ridicata. Totusi, marele avantaj al tabletei de la Acer este ca permite folosirea unui card de memorie microSD, lucru important pentru majoritatea  utilizatorilor. Si porturileUSB sunt un punct de atractie intrucat usureaza conectarea la accesoriile externe ale tabletei.

Acer Iconia Tab A110 concureaza acerb cu tableta celor de la Apple, iPad Mini, care se vinde cu 199 de dolari. Din acest punct de vedere, iPad Mini va da mari batai de cap companiei Acer.

 

Sursa: TGDaily