Acer anunta tableta Iconia W4 cu procesor Intel, Windows 8.1 si display de 8 inci

36

Acer a lansat cea de-a doua tableta dotata cu eran de 8 inci si sistem de operare Windows 8.1. Dispozitivul se numeste Acer Iconia W4 si pare ca are de gand sa concureze direct cu tableta Miix 2 a celor de la Lenovo.

Tableta celor de la Acer este un model mai evoluat al Iconia W3, dar aduce cel mai nou sistem de operare Microsoft, Windows 8.1, si un ecran cu o calitate ceva mai buna. Display-ul de 8 inci ofera o rezolutie de 1280 x 800 pixeli, o imbunatatire minora fata de ecranul Iconia W3 care ofera o rezolutie de 1280 x 768 pixeli. Totusi, cei de la Acer promit, prin Iconia W4 o calitate crescuta, unghiuri de vizualizare mai bune si mai putina reflexie, intrucat display-ul de tip IPS beneficiaza de un sistem care reduce toate aceste elemente deranjante.

In plus, Acer Iconia W4 este alimentata de un procesor Intel Atom de 1.8 GHz, iar compania sustine ca bateria poate oferi o autonomie de 10 ore, cu doua ore mai mult decat oferea Iconia W3. De asemenea, Iconia W4 are o grosime de 10.7 milimetri si cantareste 412 grame. In Statele Unite, acest dispozitiv va fi pus in vanzare incepand cu luna aceasta si va fi comercializat la pretul de 329.99 dolari pentru varianta cu spatiu de stocare de 32 de GB si 379.99 dolari pentru varianta cu spatiu de stocare de 64 de GB. Iconia W4 va mai beneficia de conectivitate Wi-Fi si Bluetooth 4.0, dar si de porturi miniHDMI si microUSB 2.0.

Aceasta lansare a tabletei celor de la Acer dovedeste intentiile companiei de a concura pe piata tabletelor, mai ales ca urmare a scaderii vanzarilor pentru PC-uri. Un raport al unei firme de specialitate a anuntat ca in trimestrul trecut al acestui an s-au livrat 80.3 milioane de PC-uri, o cifra mai mica cu 8.6 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. In plus, aceasta este a saptea luna, consecutiv, cand livrarea de PC-uri la nivel mondial scade. In ceea ce priveste Acer, in ultimul an, livrarile de PC-uri pe care le faceau au scazut cu 22.6 procente.

 

Πηγή: The Inquirer