ABI Research: In acest an vor fi livrate 1,2 milioane de ceasuri inteligente

25

In 2013 vor fi livrate la nivel global 1,3 milioane de ceasuri inteligente, estimeaza firma de cercetare a pietei ABI Research. Este un volum destul de mare, tinand cont ca la momentul actual nu exista foarte multe modele pe piata. Cele mai cunoscute sunt dispozitivele produse de Pebble si de Sony.

Potrivit informatiilor aparute pe internet, mai multe companii, printre care amintim Microsoft, Samsung, Apple si LG, lucreaza la astfel de proiecte.

Samsung a confirmat ca lucreaza la un smartwatch. Potrivit unor zvonuri, dispozitivul Apple, numit iWatch, va debuta pana la sfarsitul acestui an.

Ceasurile inteligente isi au originea in anii ’70, cand au aparut primele modele digitale. Hamilton Watch Company a introdus un astfel de model, numit Pulsar, in 1972. Brandul a fost cumparat de Seiko in 1978. In 1983, Seiko lansa modelul Data 2000, cu capacitatea de a face calcule. Acesta dispunea si de o tastatura pentru introducerea de date. Ceasul avea capacitatea de a inregistra 2.000 de caractere.