Aakash 2 – tableta Android care costa 21 de dolari

24

A trecut un an de la lansarea primei tablete Aakash in India.  Atunci, dispozitivul era cea mai ieftina tableta de pe piata, costand 35 de dolari in versiunea  subventionata de Guvern. Avand in vedere ca era atat de ieftina, si dotarile erau slabe: un procesor  care functiona la 366 MHz si un coprocesor care permite redarea de continut HD. Totodata, proma generatie Aakash avea o memorie RAM de 256 MB si o memorie efectiva de stocare, de tip flash, de 32 de GB.  Ecranul avea dimensiunea de 7 inci si oferea o rezolutie de 800 x 480 pixeli. Versiunea Android care rula varianta 2.2 a sistemului de operare costa 70 de dolari.

Generatia a doua a tabletei Aakash, Aakash 2 , este echipata cu dotari mult mai bune. Aceasta include un  procesor A8 Cortex si sistem de operare Android 4.0. Autonomia bateriei este de 4 ore. Dimensiunile ecranului au ramas aceleasi, respective 7 inci si, desi nu s-au oferit specificatii cu privire la rezolutia exacta, este foarte probabil ca aceasta sa fie tot 800 x 480 pixeli.

Aakash 2 beneficiaza de o memorie RAM de 512 MB si 4 GB de memorie interna. Totdata, capacitatea de stocare poate fi marita, intrucat exista un slot de card microSD.  Totusi, cea mai importanta schimbare in cazul Aakash 2 pare sa fie pretul. A doua generatie a tabletei va costa putin peste 21 de dolari in Statele Unite. Fiind subventionata de Guvern, este normal ca generatia a doua a Aakash sa coste mai putin decat modelul precedent, chiar daca incorporeaza o tehnologie mult mai performanta.

 

Sursa: TGDaily