A fost lansat primul smartphone cu procesor octa-core

20

MediaTek a fost prima firma care a anuntat un dispozitiv care va rula un procesor octa-core, iar acum s-a lansat oficial primul smartphone de acest fel. Dispozitivul se numeste UMI X2S si si-a facut aparitia la Editia de Toamna a Targului de Electronice din Hong-Kong.

Toate telefoanele mobile produse de UMI au ca tinta piata din China, acesta fiind si motivul pentru care acest brand este necunoscut in afara tarii. Cel mai nou smartphone UMI, X2S, este alimentat de un procesor octa-core MT6592 Cortex-A7 de 1.5 GHz si are o memorie RAM de 2 GB. Compania nu a oferit detalii cu privire la placa video, dar atunci cand MT6592 a fost supus testelor de benchmark, se mentiona o placa Mali-450, ceea ce este foarte probabil sa fie adevarat. Alte dotari ale UMI X2S includ un ecran fullHD de 5 inci, un spatiu de stocare de 32 de GB si o camera foto de 13 megapixeli cu lentil Sony. In plus, exista suport pentru conexiunea NFC si, cum MT6592 are capabilitati LTE, este posibil ca si smartphone-ul sa beneficieze de acest tip de conectivitate.

Deocamdata nu exista niciun fel de informatie cu privire la pretul de comercializare a UMI X2S, insa smartphone-ul a fost gandit, cel mai probabil, ca unul accesibil, in ciuda procesorului de inalta calitate.

Este adevarat ca MediaTek va ramane prima companie care a gandit un procesor cu 8 nuclee si, deocamdata, este singura care a facut acest lucru. Zvonurile cu privire la incercarea Samsung de a construi un astfel de dispozitiv au fost anulate, iar versiunea octa-core a Exynos 5 este foarte putin probabil sa ajunga in productia de serie pana la lansarea Galaxy S5 asteptata anul viitor.

 

Πηγή: GSM Arena