A fost inventat pixul electronic care vibreaza atunci cand utilizatorul face greseli in scris

17

Cine s-ar fi gandit ca acest deja banal instrument care este pixul mai are nevoie de imbunatatiri? Iata ca este destul loc pentru asa ceva, in era digitala. Sotii Falk si Mandy Wolsky au inventat pixul electronic care vibreaza atunci cand utilizatorul face greseli de scriere. 

Cei doi au decis sa dezvolte dispozitivul, numit Lernstift, dupa ce au observat ca fiul lor facea multe greseli in scris. Pixul vibreaza o data atunci cand utilizatorul face o greseala de caligrafie (nu respecta forma unei litere) si de doua ori atunci cand detecteaza o greseala gramaticala. 

Cum reuseste Lernsift sa faca asta? Include mai multi senzori de presiune si miscare, o baterie si un modul Wi-Fi prin care transmite textul scris pe hartie catre un computer. Apoi, un program scris de Falk Wolsky detecteaza greselile din textul digitalizat. 

Partea interesanta la Lernstift este ca le permite utilizatorilor sa scrie in aer, adica sa mimeze scrisul pe hartie. Pentru cei care doresc sa scrie pe hartie, pixul dispune de biluta si gel. 

Lernstift poate fi precomandat online aici, desi nu este afisat deocamdata un pret. Productia si livrarile vor incepe in luna august a acestui an.