A fost descoperita o noua bresa de securitate Android

30

Pana acum, au existat numeroase probleme de securitate legate de ecranul de blocare prezent pe sistemele de operare Android, insa o noua descoperire sugereaza ca utilizatorii Android Lollipop ar trebui sa fie si mai atenti. Tehnica de evitare a ecranului de blocare se bazeaza pe generarea unei erori cu ajutorul oricarei parole foarte lungi.

 

Tot ceea ce trebuie sa faca utilizatorii este sa introduca textul in timp ce aplicatia de camera foto este deschisa. Daca procedura se incheie cu succes, potentialul atacator va primi acces la smartphone la fel ca un utilizator obisnuit. Aceasta bresa de securitate a fost deja reparata cu ajutorul unui patch in cazul dispozitivelor Google Nexus, iar metoda nu poate fi folosita daca utilizatorul are un ecran de blocare bazat pe cod PIN sau pe un anume pattern pe care trebuie sa il deseneze pe ecran.

 

Cei de la Google devin din ce in ce mai rapizi in lansarea de patch-uri care sa repare problemele, insa utilizatorii raman vulnerabili, iar asta nu indeamna decat la o grija mai mare in ceea ce priveste setarea elementelor de siguranta. Iata si un material video care demonstreaza cum functioneaza bresa de securitate descrisa mai sus:

 

 

Πηγή: Engadget