A aparut “Zero Point”, primul documentar VR despre Oculus Rift

23

Primul documentar 3D 360 creat despre realitatea virtuala, cu si despre Oculus Rift VR, a fost lansat si poti incerca experienta suprarealista de 20 de minute daca ai un PC, ochelarii Oculus Rift si vreo 15 dolari. Daca ultima parte te face sa strambi din nas, priveste macar trailer-ul de mai jos al Zero Point.

 

Filmul a fost regizat de Danfung Dennis, acelasi care a facut si documentarul de razboi Hell and Back Again, impreuna cu fondatorii Oculus Rift, cu cercetatori in realitatea virtuala si cu tehnologie de la Condition One care sa optimizeze filmul pentru virtual.

 

Documentarul Zero Point nu insista pe partea de istorie, de tehnologie sau pe implicarile sociale ale realitatii virtuale, ci ofera filmari wide-angle, panorame la 360 grade, cadre complet sferice surprinse in locuri precum Golden Gate Bridge, aratand astfel evolutia si viitorul filmarilor prin intermediul experientei VR.

 

La fel ca dispozitivul Oculus Rift, si filmul Zero Point este un produs de nisa, dedicat, entuziastilor, fanilor si dezvoltatorilor de tehnologie mediata de realitatea virtuala.

 

Πηγή: theverge