A apărut o extensie pentru Chrome care permite raportarea de ştiri false

189

După scandalul apărut în campania alegerilor prezidenţiale din SUA, după ce mai multe site-uri au fost descoperite lansând zvonuri şi ştiri false, a fost lansată o extensie pentru browserul Chrome, cu ajutorul căreia utilizatorii vor putea marca link-urile către ştiri pe care le consideră false sau care induc în eroare cititorii.

 

Facebook şi Google au anunţat deja că vor opri plăţile din reclame către site-urile care au fost deja identificate ca fiind vinovate pentru ştirile false.

 

Extensia Fake News Alert își propune să rezove complet problema emiţând alerte atunci când un utilizator ajunge pe un site care a fost raportate anterior ca fiind sursă de ştiri false sau care induc în eroare audienţa.

 

Extensia va lucra cu o bază de date în care vor fi trecute toate adresele web cunoscute ca fiind cu probleme. Aici este probabil şi principalul defect al acestei extensii, pentru că bazele de date vor trebui actualizate continuu, altfel, cele care nu vor fi “indexate” vor putea răspândi în continuare conţinut fals.

 

Πηγή: nymag