9.000 de copaci plantati de voluntarii Romtelecom si COSMOTE Romania

19

Protejarea mediului inconjurator este foarte importanta pentru o dezvoltare globala sustenabila si pentru o mai buna calitate a vietii. In acest an, Romtelecom si COSMOTE Romania continua sa incurajeze implicarea angajatilor si a clientilor in programe de mediu dedicate, precum Adopta un copac!, de la Dolce Sport, canalul de sport al Romtelecom, respectiv I Love Recycling si Adopta o Padure, dezvoltate de COSMOTE Romania. Astfel, un numar total de 9.000 de copaci au fost plantati anul acesta in timpul actiunilor organizate de Romtelecom si COSMOTE impreuna cu Asociatiile ViitorPlus, respectiv MaiMultVerde.

 

„Natura este o resursa importanta pentru o societate sustenabila si, prin actiunile noastre de plantare, contribuim activ la intretinerea unui mediu mai verde. Anul acesta, cu ajutorul clientilor si al angajatilor nostri, am reusit inca o data sa plantam un numar mare de puieti, de care vom avea grija pana la maturitate”, a declarat Ruxandra Voda, Director Comunicare Romania.

 

In noiembrie 2013, 130 de angajati Romtelecom si voluntari ai Asociatiei ViitorPlus au plantat un numar de 2.000 de copaci langa Alexandria, Teleorman, in cadrul programului Adopta un copac!, dezvoltat de Asociatia ViitorPlus si sustinut de Dolce Sport, canalul de sport al Romtelecom.

 

In iunie 2013, Dolce Sport si Asociatia ViitorPlus au lansat invitatia de a alerga in cadrul celei de-a cincea editii a Crosului Padurii – Dolce Sport in parcul Tineretului, Bucuresti si de a sustine cresterea suprafetelor impadurite din sudul tarii. Fondurile stranse sunt dedicate obiectivului de a planta cate un puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania, in cadrul campaniei Padurea Copiilor, parte din programul Adopta un copac al Asociatiei ViitorPlus. Romtelecom sustine financiar plantarea si ingrijirea a 12.000 de puieti pe durata de 6 ani a proiectului.

 

Pe de alta parte, ca parte responsabila si activa a societatii, COSMOTE Romania isi implica angajatii, clientii, furnizorii si partenerii de afaceri in diferite initiative si programe care raspund cerintelor mediului social din Romania. In 2013, COSMOTE Romania a continuat provocarea lansata cu ocazia Orei Pamantului pentru clienti si angajati si pentru fiecare telefon mobil vechi sau accesoriu adus catre reciclare in magazinele COSMOTE si Germanos din 23 martie pana in septembrie 2013, compania a plantat un copact pe care il va creste pana la maturitate in padurea COSMOTE.

 

Cu ajutorul a 76 de angajati si voluntari, COSMOTE Romania a plantat la finalul lui octombrie 2013 un numar total de 7.000 de copaci, din care 2.436 copaci au rezultat din colectarea terminalelor si a accesoriilor vechi. Actiunea de plantare a avut loc langa Ploiesi, in colaborare cu Asociatia MaiMultVerde si S.C Servicii de Gospodarie Urbana Ploiesti S.R.L.