7 secrete Skype

43

Cei mai multi oameni folosesc Skype numai pentru efectuarea apelurilor vocale gratuite, precum si pentru efectuarea video chat-ului intre rude plecate in alte tari. Asta-i o rusine, deoarece Skype este un dintre cela mai puternice instrumente ce poate fi folosit si in  afaceri. O videoconferinta Skype poate inlocui o calatorie de afaceri, economisind bani pe biletul de avion de inchiriere a unei masini si a unui hotel. Si sa nu uitam de gratuitatea apelurilor Skype, apeluri care le puteti face catre furnizorii de peste mari, clienti si alte contacte.

screen Skype

1. Schimbul de imagine

Unul dintre cele mai bine pastrate secrete alea softului va permite sa partajati o prezentare, scoate in evidenta o pagina Web, sau demonstreaza modul de utilizare a noului produsului.

Porniti un apel video sau un apel Skype-to-Skype gratuit pentru Windows sau Mac. Dupa ce te conectezi, clic pe pictograma din bara de apel, iar apoi selectati Share screens, acesta este modul de a partaja ecranul propriu, daca vrei sa vezi ecranul celeilalte persoane, el sau ea va trebui sa efectueze acest proces. In caseta de tip pop-up care apare, faceti clic pe butonul Start, iti va arata intregul desktop. Daca doriti sa partajati doar o fereastra specifica sau un program, faceti clic pe sageata in jos si selectati fereastra Share, alegeti fereastra pe care doriti sa o partajati, apoi faceti clic pe Start. Acum, persoana de la celalalt capat poate vedea ceea ce vezi si tu. Daca vrei sa faci acelasi lucru cu un grup, veti avea nevoie de un cont Premium Skype.

Inregistrarea apeluri Skype

2. Inregistrarea apelurile

Inregistrarea apelurilor primeste un raspuns negativ dar serveste unui scop valoros in afaceri. Atata timp cat toate partile sunt de acord un apel inregistrat va poate ajuta sa revizuiasca cele mai importante puncte intr-un apel pentru conferinta, de a crea o transcriere a unei conversatii cu un client, sau chiar imbunatatirea serviciilor oferite clientilor.

Din fericire, mai multe aplicatii Skype pentru Windows pot inregistra apelurile. MP3 Skype Recorder, poate porni automat dar si manual, si functioneaza cu Conferinta Skype, Skype-to-Skype, SkypeOut, precum si apeluri Skype Online Number. Cooler poate imparti inregistrarile in trasee diferite: unul pentru apelant, unul pentru receptor si este gratuit.  

Conferinta Skype

3. Asocierea apelurilor de conferinta cu usurinta

Daca sunteti un utilizator Outlook, verificati Plantronics’ InstantMeeting. Aceasta preia apelurile conferintei si apeleaza detaliile din caledarul Outlook, va aminteste inceperea unei sedinte si ofera un simplu clic de apelare prin Skype. Daca sunteti organizatorul sedintei, puteti utiliza InstantMeeting sa notifice participantii la o presupusa intarziere. Si se poate chiar reface daca un apel a cazut, cu un singur clic.
Este demn de remarcat faptul ca InstantMeeting este, de asemenea, disponibil pentru Android, BlackBerry, si iOS, desi aceste aplicatii nu fac pereche cu Skype.

Butonul Skype

4. Adauga un buton Skype pentru un site

Vrei sa oferi clientilor o modalitate de a te suna gatuit ? In mod normal, asta ar insemna infiintarea unui numar de telefon gratuit, care nu este tocmai gratuit pentru tine. Din fericire, aveti un alt mod de a extinde aceasta optiune pentru apeluri de vanzare sau servicii prin adaugarea unui buton Skype pe siteul dumneavoastra.

Dupa alegerea unui still din multitudinea existenta pur si simplu lipiti codul HTML furnizat in locul corespunzator pe site-ul dumneavoastra. Puteti adauga apoi un text descriptiv care explica modul in care acest buton permite clientilor sa va contacteze.

5. Obtine un numar de Skype Online

Adaugarea unui buton Skype pentru site-ul tau permite oamenilor apelarea directa a  afacerii tale, dar nu este acelas numar de telefon real pe care il putem partaja cu clientii si alte contacte importante. Daca doriti sa faceti Skype-ul la fel de flexibil pentru apeluri de intrare, cat si pentru iesire, obtine un numar de Skype Online.

Dupa cum sugereaza si numele, acesta este de fapt un numar de telefon dedicat, unul pe  care oamenii pot apela de pe telefoane fixe si mobile. Cand un apel este efactuat,  Skype suna la fel cum o face pentru un apel Skype-to-Skype, completand cu ID-ul apelantului pe ecran.

Un cadou frumos este ca puteti alege un cod de zona si codul orasului pentru numarul dumneavoastra, care este de ajutor in cazul in care afacerea ta se afla intr-o singura locatie, dar sunteti in calatorie sau locuiti  intr-un alt loc. Caracteristica include, de asemenea, redirectionarea apelurilor, mesagerie vocala, precum si optiunea de a asocia zece numere diferite cu un singur cont de Skype. Skype Online Numbers costa 18 dolari pentru trei luni sau 60 dolari anual.

6.Trimite mesaje text ieftine

Precum Screean Sharing, mesajele text este unul dintre cele mai bine pastrate secrete. Folosind computerul sau telefonul mobil, puteti trimite SMS la orice contact cu un tarif mai mic decat cel al propriei retea de telefonie, si mai ales in strainatate.
Skype mesaje text nu este gratuit, aveti nevoi de credit in contul dumneavoastra pentru a utiliza caracteristica, dar tarifele incep de la 4.7 centi pe mesaj, in functie de tara unde este trimis mesajul. Puteti verifica tarifele in prealabil pe pagina Skype SMS-uri.

WiFi Skype

 7.  Inscrieti-va la WiFi ieftin in timp ce calatoriti

Cand sunteti tot timpul plecat, nu este neobisnuit pentru un hotel sa va taxeze cu 10 pana la 20 de dolari pe zi pentru acces hotspot Wi-Fi. Si daca esti in strainatate, accesul la internet poate costa chiar mai mult.

Skype WiFi promite sa va conectati pentru mai putin. Prin folosirea cea mai recenta versiune de Skype pentru Windows sau aplicatia Skype pentru iOS, puteti sa va alaturati la oricare dintre milionele de hotspot-uri Skype globale. Din moment ce acest serviciu nu este gratuit, veti avea nevoie de credit in contul dumneavoastra Skype, dar Skype taxeaza la minut in loc de cantitatea de date pe care le consumi.

Sursa: www.pcworld.com